OYUN GRUBU

Suadiye’de Montessori Eğitim Sistemi uygulayıcısı Özel İzci Anaokulu’nda çocuklar oyun grubu ile tanışıyor sosyalleşiyor! Her gün uzman gözetiminde çocuğun gelişiminin desteklenmesi ve ilk gerçek sosyal deneyimleri yaşamasına fırsat vermek için düzenlenen oyun grupları iki yaş itibariyle 6-8 kişilik gruplar oluşturularak yürütülmektedir.

Oyun grupları her gün sabah 10:00-12:00  saatleri arasında gerçekleşir. Bu gruplar kendi yaş gruplarına ait yarım gün ve tam gün sınıflarında akranları ile birlikte aynı sınıfta gerçekleşir. Aşamalı olarak arkadaşlarına ve sınıflarına alışmaları sağlanır (Berlin modeli kullanılır). Bu grupta yemek programa dahil edilmez.

Genel anlamda okulumuzda oyun grubu, çocuğun yaş dönemine uygun pratik yaşam becerileri öğrenmesi, çocuğun sosyal becerilerini ve özgüvenini geliştirebilmesi, yaşının gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip olabilmesi için öğrenmeye heveslendirilmesi, eğlenirken öğrenmelerinin sağlaması  ve oyunla anaokuluna hazırlanma sürecinin sağlaması amacıyla kurgulanmıştır. Tüm bu özellikleriyle oyun grubu, diğer programlara entegre edilebilmektedir.

Bu programın devamında 2,5 yaşındaki çocuk, yarım günlük bir anaokulu programına hazır olacaktır. Oyun grubunda çocuklar tüm bu süreçlerden geçerek Montessori temelli eğitime de hazırlanmaktadır. Her şeyin temeli ise anneden sağlıklı ayrılma, birey olarak yaşına göre özbakım becerileri, öğrenme becerileri edinmesi ve uyum sağlanmasıdır. Bu süreçte aileler de uygulanan eğitim yöntemlerine paralellik sağlayabilmeleri için bilgilendirilmektedir.

Müzik eşiliğinde oyunlar, dans, şarkılar, tekerlemeler, jimnastik, boya, el becerilerini, ince motor gelişimlerini, el-göz koordinasyonunu geliştirici faaliyetler, serbest oyunlar, drama, kitap okuma etkinliklerinin yer aldığı bu program, bahçe, oyun alanı ve masa başı etkinlikleri ile yürütülmektedir.

Haftada 3 ve 5 gün seçenekleri bulunmaktadır.  3 yaş altı grup oyun grubu olarak tam gün programa devam edebilmektedirler. Oyun grubu yarım gün ve tam güne geçen çocuklar fiziksel ve mental kapasiteleri el verdiğince Orff, İngilizce, Fransızca, derslerine de katılır. Burada ki kıstas çocuğun dikkat süresi ve ders bütünlüğünü bozmamasıdır.