OYUN GRUBU

Suadiye İzci Anaokulu’nda çocuklar oyun grubu ile tanışıyor, sosyalleşiyor!

Oyun gruplarımız uzman psikolog eşliğinde çocuğun gelişimini desteklemek ve çocuğa ilk ve gerçek sosyal deneyimlerini yaşamasına fırsat vermek amacıyla planlanmıştır, iki yaş itibariyle 6-8 kişilik gruplar oluşturularak yürütülmektedir.

Oyun grubunda çocuklar kendi yaşıtları ile birlikte aynı sınıfta vakit geçirirler. Müzik eşliğinde oyunların, dansların, şarkıların, tekerlemelerin, boyamaların, el-göz koordinasyonunu geliştirici faaliyetlerin, serbest oyunların, drama çalışmalarının, masal okuma etkinliklerinin yer aldığı bu program; bahçe oyun alanları kullanılarak ve masa başı etkinlikleri ile gerçekleşmektedir.

Oyun grubumuzun faydalarından bazıları;

• Anneden sağlıklı bir ayrılık tecrübesi kazandırır.
  • Empati becerisini pekiştirir.
  • Kendini ifade edebilmesine fırsat yaratır.
  • Paylaşma, işbirliği, pazarlık yapma, anlaşma yapma gibi kavramların pekişmesine yardımcı olur.
  • Dikkat süresini uzatmaya yardımcı olur.
  • Sabır, bekleme gibi kendini kontrol edebilme becerilerini destekler.
  • Kelime haznesinin gelişimini destekler.
  • Problem çözme becerisini destekler.
  • Kaba motor ve ince motor becerilerini destekler.
  • Hikâye anlatma, anlama becerilerini geliştirir.
  • İletişim becerilerinin gelişimini destekler.
  • Sosyal ilişkiler kurmada, arkadaşlıkların erken yaşlarda başlamasında ilk aracıdır.
  • Dürtü kontrolü, agresif davranışları kontrol edebilmede yardımcı etkendir.
  • Duygusal rahatlamayı, enerji boşaltımını, gerginliğin azalmasını destekler.
  • Eğlenme, keyif alma, yaşam enerjisini arttırmada etkilidir.

Bu programın devamında 2,5 yaşındaki çocuk, yarım günlük bir anaokulu programına hazır olacaktır. Her şeyin temeli ise; çocuğun anneden sağlıklı bir şekilde ayrılmasını sağlayıp, kendi yaşıtları ile olan iletişimini desteklemektir.

Bu süreçte uygulanan eğitim yöntemlerine paralellik sağlayabilmeleri için aileler de arıca bilgilendirilmektedir.

Oyun grupları her gün sabah 10:00-12:00 saatleri arasındadır. Bu grupta saat 11:00’da meyve ikramı yapılmakta olup, oyun ruplarına öğle yemeği dahil değildir.

Anneli Oyun Grubu Annem ve Ben

Ayrıca hafta sonları her Cumartesi Saat:11:00'da anneli oyun grubumuz "Annem ve Ben"  Programımız bulunmaktadır. Bu programda daha önce hiç anneden ayrılmamış ya da daha önce hiç bir çocuk grubuna katılmamış miniklerimiz gelmektedir. Anneler oyun grupları öncesi çocuklarının yaşıtları ile ilişkilerini bu gruplarda gözlemlemekte ve kendi endişelerini giderdikten sonra .ocuklarını oyun gruplarına başlatmaktadırlar.