saĞlIK

İzci Anaokulu’nda sağlık en önem verilen konuların başında gelmektedir. Okulumuz sağlık hizmetlerinde ANADOLU JOHNS HOPKINS HASTANESİ ile anlaşmalıdır. Anadolu Hastanesi okulumuzda belirli periyodlarda yapılan sağlık taramalarıyla olası hastalıkların erken teşhis ve tedaviye yönlendirme süreçlerini takip ederek, göz, diş, kbb, genel fiziki muayene ve diyetisyen kontrollerini gerçekleştirilmektedir. Ayrıca ailelerimiz ANADOLU JOHNS HOPKINS HASTANE’ lerinde belirli oranlarda indirim ile muayene olabilirler.
Tüm bunların yanında hastalıklar hayatın ve okul yaşamının bir parçasıdır. Tüm tedbirlerimiz hastalıkların azaltılması ve bulaşıcılıklarının engellenmesi içindir. İzci Anaokulu’nda her çocuğun sağlık durumu yakından takip edilir. Okul ve ailelerin tüm tedbirlerine rağmen çocuklarımız hastalanabilmektedir. Çocuğunuzun okulda hastalanması durumunda, sınıfından ayrılarak dinlenmesi sağlanır ve velisi ile iletişime geçilir. Ailenin isteğine bağlı olarak gerekirse en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırılır. Diğer hallerde çocuk okuldan alınana kadar geçen süre içinde tedavi gerekirse (yüksek ateş durumunda kullanılacak ateş düşürücü uygulama ve preparatlar) tedavi ancak ailenin onayı ile gerçekleştirilir.

Çocuklarınızda bir hastalık olduğunu fark ettiğinizde okula göndermemeniz, bulaşıcı bir hastalık belirtisi gördüğünüzde okul idaresini en kısa sürede bilgilendirmeniz rica olunur. Böylece diğer velilere de en kısa sürede bilgi verilebilir.
Çocuğunuz iyileştiğinde doktorunuzdan çocuğunuzun okula devamında kendisi ve diğer çocuklar için sakınca olmadığına dair bir garanti almadıkça, okula göndermemenizi rica ederiz. Tüm çocuklarımızın sağlığının korunabilmesi açısından bu hususa dikkat etmemiz önemlidir.
Anaokulumuzda çocuklarımızın boy ve kilo gelişimleri düzenli şekilde ölçülür. Saç ve tırnak kontrolleri yapılır. Sizlerin de bu kontrollere önem vermenizi rica ederiz.
Okulumuzda hazırda çocuk ve yetişkin ilk yardım sertifikalı bir çalışanımız mevcuttur.